Even voorstellen: Martin van der Vliet

Mijn loopbaan start na de HTS als recht-toe-recht-aan beton- en staalconstructeur. In de loop van de tijd kreeg ik meer belangstelling voor de menselijke aspecten van het werken in de techniek. Ik heb opleidingen ontwikkeld bij de Betonvereniging en gedragstrainingen gegeven voor constructeurs. Ik werd mediator, volgde een NLP-training en een training Motiverende gespreksvoering. Als voorzitter van de Ondernemingsraad bij (SBR)CURnet mocht ik meebouwen aan de continuïteit en de slagkracht van de organisatie, rekening houdend met de belangen van medewerkers en bestuurder.

Al die ervaringen bij elkaar maken dat ik de taal spreek en de manier van denken deel van technische professionals. Tegelijkertijd weet ik de verbinding te maken met hun drijfveren, waarden en emoties. Dat levert spannende gesprekken op, waarin zichtbaar wordt wat de veranderingen voor hen betekenen en hoe die aansluiten bij de eigen belangen, wensen en competenties.

Als je je bewust bent van de betekenis van de verandering én weet wat je wilt, kun je keuzes maken en stappen zetten, in het belang van de organisatie én in je eigen belang.